Skip to content

Seminar de schimb de bune practici care vizează îmbunătățirea gestionării situațiilor de urgență.

Pe data de 27.11.20, AO ACTIE a organizat un seminar de schimb de experiență și bune practici în domeniul situațiilor excepționale, susținut de reprezentanți ai DSE Cahul, reprezentanți ai Societății Naționale de Cruce Roșie din România – filiala Galați și un expert în domeniul situațiilor de urgență din Galați, cu participarea autorităților locale și a membrilor comisiilor pentru situații excepționale din Cucoara, Brînza, Borceag, Zîrnești și Văleni.

La seminar au fost prezentate cele mai frecvente tipuri de riscuri care pot apărea în raionul Cahul și județul Galați. Pe lângă prezentările teoretice de bază, seminarul s-a concentrat pe implementarea metodelor practice de reducere a efectelor situațiilor de criză naturale sau provocate de om. Activitățile de prevenire a dezastrelor se concentrează pe reducerea vulnerabilității și consolidarea comunităților prin identificarea diferitelor nevoi de securitate la nivel local.

Rezultatul așteptat al acestui seminar și al altor activități care urmează să fie puse în aplicare prin acest proiect este de a avea membri bine instruiți ai comisiilor pentru situații excepționale care pot pregăti în mod adecvat populația pentru un dezastru înainte ca acesta să aibă loc. Împreună cu activitățile care se vor concentra pe instruirea populației pentru prevenirea și gestionarea consecințelor unui dezastru, rezultatul așteptat al acestei activități este de a avea comunități bine pregătite și de a reduce riscurile pentru viața, sănătatea și proprietatea lor.

Related News