Skip to content

Curs de „Pregătire în acordarea primului ajutor de bază”

În cadrul proiectului au fost organizate 5 cursuri pe subiectul “Pregătire în acordarea primului ajutor de bază”, în 5 sate din raionul Cahul. Cursul a fost ținut de reprezentanții Crucii Roșii din Galați și un expert din Galați.

Declanșare unui dezastru poate aduce cu sine victime, care au nevoie de îngrijire medicală urgentă. Din cauza faptului că intervenția serviciilor specializate durează din cauza distanței sau a altor factori, iar primul ajutor trebuie acordat imediat, este nevoie ca în fiecare localitate să existe persoane cheie instruite în acest sens.

În cadrul cursului au fost prezentate și descrise principalele cazuri în care o persoană are nevoie să i se acorde primul ajutor, printre care, sufocarea – blocarea căilor respiratorii cu un corp străin, hemoragie – sângerări abundente, răni, arsuri, leziuni ale oaselor și articulațiilor, accident vascular cerebral, atac de cord – dureri în piept, otrăvire, epilepsie, mușcături de șarpe și mușcături de căpușe. Participanții au practicat pe manechin efectuarea măsurilor de resuscitare (compresii toracice, respirația gură la gură și evaluarea stării victimei). Acordarea primul ajutor este diferită pentru fiecare tip de fractură și traumă, iar pentru a menține deprinderile și abilitățile la un nivel ridicat, este necesară exersarea practică în mod constant și învățarea noilor metode prin cursurile de reîmprospătare a cunoștințelor.

De asemenea, trainerii au subliniat că acordarea primului ajutor necesită pregătire și grijă, iar dacă nu este acordat la timp, poate duce la pierderea de vieți omenești. În timpul antrenamentului, participanții au primit materiale de instruire și truse individuale de prim ajutor.

În data de 10-11.08.2021, cursul a fost organizat la Văleni.

În data de 13-14.08.2021, cursul a fost organizat la Cucoara.

În data de 17-18.08.2021, cursul a fost organizat la Zîrnești.

În data de 19-20.08.2021, cursul a fost organizat la Borceag.

În data de 24-25.08.2021, cursul a fost organizat la Brînza.

Related News